Válasszon minket - megéri! A Helios Gastro Zrt. -ISCC rendszer tanúsítvány birtokában- vásárolja fel partnereitől a használt sütőolajat, melyet kezelés illetve feldolgozás után -belföldön és külföldön egyaránt- biodízel előállítási célra értékesít. Az ISCC rendszer garanciát jelent arra, hogy a tanúsítvánnyal rendelkező cégek biztosítják a 2009/28/EC Direktíva követelményeinek végrehajtását, és megfelelnek a 2001/77/EC és 2003/30/EC Direktívák, valamint a német fenntarthatósági rendeletekben előírt szabályoknak.

Partnereink elsősorban a vendéglátás és közétkeztetés melegkonyhái, melyektől minden hatályos, megfelelő engedéllyel vesszük át a használt sütőolajat és korszerű technológiával kezeljük, és hasznosítjuk újra. A jogszabályi előírások értelmében a vendéglátóhelyeknek kötelességük minden hulladékot engedéllyel rendelkező cégnek átadni.

A sütő- és főzőzsiradék korábban is veszélyes hulladéknak számított, méghozzá elsősorban a talaj- és vízszennyező tulajdonságai miatt. (A vízbe kerülve saját mennyiségének egymilliószorosát tudja elszennyezni, vagyis egy csepp olaj akár egy köbméternyi vizet is tönkretehet - a tisztítás pedig nehéz és költséges.)

A jogszabályi előírások értelmében a vendéglátóhelyeknek kötelességük minden hulladékot engedéllyel rendelkező cégnek átadni.